keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sohvakaupoille mars!

Ollaan jo pidemmän aikaa oltu aikeissa hankkia meille uusi sohva olohuoneeseen. Edellinen on parhaat päivänsä nähnyt. Sekä päälliskangas, että itse runko alkaa olla rikki. Vihdoinkin tulevana viikonloppuna ollaan varattu kalenterista aikaa mennä metsästämään uutta yksilöä kotiimme. Vaikea homma, sillä emme täysin ole sisäistäneet millaista tahdomme. Kuitenkin kyseessä on aika iso ja tärkeä hankinta. Olkkarin sydän.

Mulle tärkeä valintakriteeri on, että sohva on syvempi kuin nykyinen. Siihen tulee mahtua kunnolla makoilemaan jopa pari ihmistä (varsinkin, jos ainakin toinen lapsi) vierekkäin. Pituus ei voi olla kovin paljon nykyistä isompi, sillä tilava ruokapöytämme tulee siinä tapauksessa vastaan ja tila käy ahtaaksi.

Väri on tietysti yksi tärkein valintakriteeri. Mä haluisin valkoisen tai jonkun harmaan sävyisen. Meillä on ollut ekassa yhteisessä asunnossa kaksi valkoista sohvaa, sen jälkeen tämä nykyinen tumman ruskea. Nyt on vuorostaan aika raikastaa olkkarin ilmettä uudestaan vaaleamma sävyllä.

Pankkiiri tahtoisi divaanin, mulla vielä kahdenvaiheilla riittäisikö "normaali" kolmen istuttava meidän suhteellisen pieneen olkkariin. 

Sohvassa tulee olla irtopäälliset. Niin, että ainakin kaikkien tyynyjen päälliset olisiva pestävät (toisin kuin nykyisessä), mutta rungon irtisaaminen olisi todella kiva lisä. Kankaan pitää olla lapsiperheessä luja ja laadukas.

Tässä muutama mallikuva sellaisista, joilla olen herkutellut. Väri ei ole välttämättä sama, malleja lähinnä vertailin. Toki nämä pitää kaikki nähdä livenä ja testi-istua. Mieli voi muuttua vielä täysin.

Vepsäläisestä löytyy muutamakin (lähes) meidän budjetissa pysyvä laatuvalinta. Colorado- kulmasohva voisi olla kaikessa klassisuudessaan aika varma vaihtoehto. Toisaalta Zeus- sohvan muhkeus suorastaan kutsuu löhöämään.

(kuvat: www.vepsalainen.com)

Iskun Module voisi toimia, jos päädymme luopumaan kulmaosasta. Valittavana kaksi erilaista käsinojavaihtoehtoa, suora ja muotokäsinoja. Mitä ikinä tarkoittaakaan. 
(www.isku.fi)

Hyvässä tarjouksessa oleva BB-divaanisohva Askosta olisi myös varteenotettava vaihtoehto. Epäilyttää kuitenkin vähän nämä rajussa tarjouksissa olevat sohvat, sillä edellisessä päädyimme sellaiseen ja valinta osoittautui huonoksi.

(www.asko.fi)

Saas nähdä mihi päädytään, ja onko se mikään näistä. Toiveissa olisi vihdoin löytää sopiva ja että se ehtisi jouluksi kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!