torstai 1. elokuuta 2013

Arkiruokareseptit osa 1

Multa pyydettiin reseptejä meidän arkiruokalistan ruokalajeista. Tiputtelen niitä tänne tasaisesti sitä mukaan kun niitä olemme tehneet. En lupaa jokaikistä laittaa, sillä kaikki osaa varmaan paistaa kalapuikkoja ja tehdä perunamuussia. Monet näistä ovat mun itse kehittelemiä, osa jostain bongattuja reseptejä, joita olen muokannut omaksi.

Kasvisosekeitto pekonilla

- Puolikas bataatti
- Purjo
- 3 porkkanaa
- 3 isoa perunaa
- Puolikas koskenlaskija voimakas paketti
- Puolikas chili ilman siemeniä.
- Kanaliemikuutio
- Pekonipaketti
- Suolaa, jos tarvetta

Paista purjo öljyssä ja lisää vettä n.0,8 dl. Lisää pilkotut vihannekset (porkkanat kannattaa olla pilkottu pienemmäksi kuin muut, koska se vie hieman enemmän kypsymisaikaa) ja kanaliemikuutio veteen. Anna kiehua kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Lisää koskenlaskijaa paloina ja sekoita. Lisää pieneksi leikatut chilit. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Aseta keiton kiehumisen aikana pekonit pellille ja paista niitä n. 5 min. 250 asteisessa uunissa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile keiton päällä.

Sienirisotto ja kanafileet

- Nokare voita ja loraus oliiviöljyä
- n.2 dl risottoriisiä
- vettä/ valkoviiniä
- Kanaliemikuutio
- Kuivattuja tai tuoreita sieniä
- Puolikas punasipuli
- 1 dl parmesan raastetta
- Kanafileitä

Kuumenna voi ja öljy korkealaitaisessa pannussa. Paahda ihan hetki riisejä seoksessa. Lisää vettä pikkuhiljaa, korvaa halutessasi osa vedestä valkoviinillä. Valkoviini tulee laittaa alkuvaiheessa, jotta alkoholi ehtii haihtua pois. Lisää alkuvaiheessa kanaliemikuutio (voi olla myös kasvis) ja pieneksi pilkottu punasipuli. Hämmennä koko ajan ja lisää nestettä vähän kerrallaan aina kun seos alkaa olla kuivempi. Älä anna palaa pohjaan. Lisää loppuvaiheessa sieniä ja parmesania. Kypsymisessä kestää n. 20 min. Jätä risotto kosteaksi ja tarjoile keittoastiassa.

Paista kanafileet pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile risoton kanssa.

Nauti! 


 




2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä! Kasvisosekeittoa koitetaan heti huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Kiva, jos menee reseptit jakoon. :)

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!