sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Gaijin arvostelu

Vietettiin eilen viisivuotishääpäiväämme Gaijin- ravintolassa. Valittiin jo etukäteen ravintolan nimikko maistelumenu, joka ilmeisesti on listan vakiotarjontaa. Yhdeksän ruokalajia ja voin kertoa, ettei tarvinnut kipasta kotimatkalla Mäkkärin kautta. Tässä tulee (haluseitte tai ette) mun kouluarvosanoilla laadittu arvostelu jokaisesta ruokalajista.

Alkudrinkki: 
TSUKIJI FISHMARKET
lohisashimia, kurkkua, pikkelöityä inkivääriä
Sain Jacguesilta aperatiivivinkin ja pakkohan siihen oli tarttua. Sen verran eksoottiselta se kuulosti. Ja sitä se olikin! Raikas kurkku, ginin kitkeryys ja inkiväärin maltillinen lisäpotku toimi mainiosti yhteen. Ruokahalun herättää cocktailin herkullinen kalapala. Arvosana: 9-


MENU GAIJIN
MUSSEL
vihersimpukka, sitruuna-vanilja dressing, gari-inkivääriä
Lupaava alku. Todella sopiva makuyhdistelmä makeutta, happamuutta ja potkua. Arvosana: 9½
PORK BUN
possunkylkeä, kimchi majoneesia, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää
Tässä annoksessa jo hieman edeltäjäänsä enemmän purtavaa. Possu sulaa suussa ja nyt on ruokahalu aivan äärimmäisen hyvin herätetty. Tuokaa ihmeessä lisää! Arvosana: 9-
SASHIMI
päivän sashimi
Kolme eri kalaa raakana perus sushilisukkeineen. Aika perus hyväntason annos, ei erityisesti yllättävä. Arvosana: 8 ½
FOIE & UNAGI
glaseerattua ankeriasta, ankanmaksaa, nori-leipää, kirsikkaa
Ankanmaksa harvoin pettää. Kielen mennessään vievä makupala. Hieman kooltaan turhan pieni. Leipä jäi multa annoksesta huomioimatta. Arvosana: 9½
MISO SALMON, NASHI PEAR & TRUFFLE
‘saikyo’-miso marinoitua lohta, nashipäärynää, tryffeliä, saksanpähkinää, tryffeli-dashi liemi
Vaikka etukäteen listalla tämä teki vähiten vaikutuksen, arkisen raaka-aineen johdosta, niin yllätys oli todella postiviivinen. Aivan mielettömän maukas kalaelämys ja saksanpähkinät kruunasivat annoksen. Tryffeliliemi ilmiömäistä. Arvosana: 10-
PORK BELLY YAKINIKU
makeassa soijassa marinoitua possunkylkeä
Nyt ei ainakaa tullut tarjolle kuivaa possua. Puolet possun paloista oli silkkaa rasvaa. Ei lainkaan mun juttu, mutta Pankkiiri sai onnekseen syödä munkin vartaan.  Pankkiirin suosikki. Arvosana: 7 ½
XO SCALLOPS
paistettuja kampasimpukoita harvinaisessa kiinalaisessa ‘XO’ liemessä, merleväkaviaaria
Erikoinen ja maukas liemi oli tämän annoksen pääosassa. Kaviaaria oli todella vähän, meinasi hukkua annokseen. Arvosana: 9
CHAR SIEW & BOK CHOY
kiinalaisittain marinoitua grillattua possua, paahdettu possuliemi, pikkelöityä kurkkua, wokattua paksoita
Possu ei ole edelleenkään se mun juttu. Ei edes näin täydellisesti valmistettuna. Arvosana: 8 +
GOHAN
japanilaista riisiä
MANGO & MANDARIN
mango créme, mandariinisorbettia, marinoitua vesimelonia
Täydellinen jälkiruoka. Sopivasti happamuutta, ei liian makea ja kivasti eri tekstuureja. Runsaan menun jälkeen riittävän pieni annos, josta jää hyvä maku suuhun. Arvosana: 10

Ruokajuomaksi valittiin kevyt Uusi-Seelantilainen Pinot Noir: Yealands Way Pinot Gris 2011. 
Sopivan kevyt, ei liian päällekäyvä. Tarjoilijan onnistunut suositus monipuoliselle menulle. Arvosana: 9-

Maistoin myös ekaa kertaa elämässä Sakea, sekä normaalia, että jälkiruokaversiota. Todella positiivinen yllätys! 

Kokonaisuudessaan vallan mainio ruoka- ja juomaelämys, ei jäänyt possun palasia lukuunottamatta mitään hampaankoloon. Itse ei tule lähes koskaan kokkailtua aasialaista ruokaa, joten todella tervetullutta vaihtelua. Tästä voisi jopa löytää innostuksen ja motivaation koittaa kotikokkailla jotain listan tyyppisiä makupaloja.

Tunnelmantaan rento, ei kovin romanttinen. Pöydät hieman turhan tiivisti pakattuna, ei yksityisyyttä. Palvelu todella ystävällistä ja helposti lähestyttävää. Kaveriporukalla olisi mahtava varata iso pöytä, testata eri maistelumeuja ja arvostella niitä yhdessä. Ehdottommasti mennään joskus uudelleen!

Kokonaisarvosana: 9 +


6 kommenttia:

  1. Nam :P Hei saako ihan suoraan röyhkeästi udella hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa toki. :) Ei ollut mikään edullisimmasta päästä. Kokonaislasku meni reiluun kahteen sataan euroon. Menu oli 64 euroa/ nenä, eli juomista tuli lähes sata euroa: alkudrinkit 13 eur/ kpl ja viinipullo n.50 eur. Saket siihen päälle vielä. Silti täysin hintansa väärti! Niin harvoin kun tulee edes käytyä noin hyvissä rafloissa, niin silloin ei halua yhtään miettiä mitä tilaa hinnan mukaan.

      Poista
  2. Kuulostaa todella hyvältä kokonaisuudessaan, possusta en minäkään välitä, mutta mies meilläkin varmasti tykkäis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mielettömän hyvää. Kyllä ne hyvät kokit vaan osaa. Kolmesta possuruokalajista yksi oli kuitenkin mustakin todella maukas, joten ei ne ihan hukkaan mennyt. ;)

      Poista
  3. Itse olen käynyt kerran Gaijinissa (2011) ja kaksi kertaa Farangissa (2009 & 2010). Maistelumenun olen ottanut kaikkina kertoina. Mielestäni molemmissa ravintoloissa on erinomainen ruoka, mutta Farang on ehdottomasti mun lemppari. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Farang onkin ihan top listalla seuraaville raflakeikoille. Olisi nyt ollut ykkösvalinta, mutta ei saatu pöytää. Ensi kerralla sitten! :P

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!