keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kylppäriremontin suunnittelua

Sen pitäisi tässä jossain vaiheessa alkaa. Nimittäin kokonaisvaltainen kylppäriremontti. Ei olla kuitenkaan sovittu vielä mitään aikaa tai edes päätetty remontin tekijöitä (muutama vaihtoehto mielessä) saatikka materiaaleja. Ajatuksena on suorittaa se alta pois tässä kevään tai viimeistään kesän aikana. Remppa saa aikaan ristiriitaisia tuntemuksia. Onhan se mahtavaa saada vihdoin kylppärikin muun asunnon tasolle, mutta se ei ikävä kyllä ihan itsestään tapahdu. Aika paljon pitää säätää ennen kun lopputulos on valmis. Nyt käynnissä rempan yksi kivoin vaihe, nimittäin sen suunnittelu.

Meidän on pitänyt jo jonkin aikaa Pankkiirin kanssa koota ajatukset ja ideat yhteen. Mikäs sen parempi paikka avata aivomyrsky kun tämä blogi. Ideoitiin eilen yhdessä vähän ja aika hyvin ajatukset kohtasivat, ei ilmennyt muutamaa pikkuseikkaa lukuunottamatta suurempia erimielisyyksiä. Kokosin tänne kuvasarjaa, jotka esittelin Pankkiirille. Jokaisessa kuvassa on jotain meitä miellyttävää.

Muutamat käytännön seikat on jo päätetty. Kylppäriin tulee jonkin sorttinen suihkuseinä, pyyhkeiden kuivausteline, pesutorni (ostettu jo), iso suihku ja lattialämmitys.

Seinäkaakeli tulee todennäköisesti olemaan kiiltäväpintäinen valkoinen ja iso. Lattian väri ja kaakelin muoto on vielä päättämättä, mutta sen värimaailma tulee varmasti olemaan harmaa tai lämmin ruskea. Lattialaatan koko yleiseen tyyliin suhteellisen pieni. Suikupäätyyn olisi kiva kehittää jokin lattian sävyyn sopivaa osiota/suikaletta, ensimmäisen kuvan tyyliin tai kapeampana. 

Kuvassa hyvää: kepeä suihkuseinä, pyyhkeen kuivausteline, kookas suihku sekä värimaailma.
(www.bathroomconcepts.com)

Muutamassa asiassa meillä on ollut Pankkirin kanssa eri näkemys. Sain kuitenkin yhdessä niistä Pankkiirin pään ehkä käännettyä. Käytännöllisyyden etusijalle asettajana Pankkiiri on puhunut käsienpesualtaan yläpuolelle sijoitettavasta pelikaapista. Siinä voisi kieltämättä kätevästi säilyttää esimerkiksi hammasharjoja ja muuta pientavaraa. Se ei kuitenkaan ole musta esteettisesti miellyttävin vaihtoehto. Itse haluisin mielummin jonkun näyttävän peilin ja pikkutavaran säilytyspaikaksi tulisi allaskaappi, joka sijoittuu maantasolle altaan alle. Hammasharjoja ja -mukeja varten voisin seinään vaikka asettaa pienen hyllyn. Parempi vaihtoehto on valita niin iso allastaso, että sen ympärille jää hyvin laskutilaa. Tähän on tietysti tilan tuomia rajotteita.


Kuvassa hyvää: värien luoma tunnelma sekä allas+ allastason kookas koko
(kuva: ellit.fi)

Näin iso allaskaappi olisi kätevä
(kuva: www.asuntomessut.fi)

Toinen epäselvä asia on suihkuseinän sävy. Ohut se tulee aika varmasti olemaan. Itse tykkään läpinäkyvästä ja Pankkiiri suosisi tummennettua. Perusteluna tummalle lasille on, että siinä ei kuulemma näy kalkkitahrat  niin pahasti. Aika pieni, mutta lopputuloksessa tärkeä ykstyiskohta, joka ihan varmasti selviää yksimielisesti (tai ei) projektin varrella.

Tässä esimerkki harmana sävyisestä lattialaatasta. Peilin yllä oleva valaistus myös hauska ratkaisu.
(Kuva: alvhemmakleri.se)

Ollaan saatu jonkinlaiset häilyvät raamit tulevalle remontille, mutta lukuisat yksityiskohdat on vielä täysin suunnittelematta. Mutta maasta se sienikin ponnistaa. Ja jos pysytään tyylillemme uskollisina, tulee vastaan vielä monta vauhdissa tehtyjä päätöksiä, extemporeratkaisuja ja suunnan muutoksia. Hyvä siitä tulee. Mutta tiedä sitten milloin.
2 kommenttia:

 1. Eikö tummennetussa lasissa näy helpommin kalkkitahrat?

  ps. Tokavikasta kuvasta tulee ihan meidän vessa mieleen :) Taitaa olla sama lavuaari, mutta isompana, ja sama hana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää selvittää tuo suihkuseinäasia. :)

   Niinpäs muuten onkin samaa tunnelmaa siinä kuvassa!

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!