keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Iholla- analyysi

Kauan odotettu Iholla - sarjan toinen tuotantokausi alkoi viime viikolla. Olin ensimmäisestä jaksosta saakka myyty. Taas. Tälle tuotankokaudelle on edelliselle uskollisesti valittu semisti jo julkisuudessa työskennelleitä tai linkin siihen jo omaavia naisia. Siksi osan osallistumisessa ohjelmaan haiskahtaa julkisuudenkipu tai toive sen tuomasta lisäarvosta esim. ammattiinsa. Mutta mua tämä ei henkilökohtaisesti haittaa pätkänvertaa. Kaiken a ja o on, että sarjaa herättää tunteita - surua, myötätuntoa ja -häpeää, naurunpärskähdyksiä, onnea, kaipuuta ja samaistumista. Ja musiikit ollaan onnistuttu valitsemaan erinomaisesti vahvistamaan katojan tunnetiloja. Toimivaa viihdettä. Sarja tulee myös juuri sopivaan aikaan kymmeneltä, jotta jaksaa juuri ja juuri pitää silmät auki nuokkumatta. Toisin kävi kyllä esimerkiksi eilen. Onneksi jaksot löytyy netistä.

Realityssä on aina mukana sitä tirkistelyä toisen ihmisen elämään ja myötähäpeästä nauttimista. Parasta on juoruta ja kauhistella kavereiden kanssa sarjan naisia ja niiden edesottamuksia. Myös suosikkihahmojen vertailu ja analysointi on sarjan parasta antia.

(www.avatv.fi)


Mun suosikit ainakin näin alkumetreillä on selkeät - Venla ja Johanna. Kummankaan elämäntilanteeseen tai edes luonteisiin en pysty samaistumaan, mutta heidän tarinansa vaikuttaa kiinnostavimmalta. Persoonina he vaikuttavat aikalailla päinvastaisilta keskenään. Ainoa selkeä yhteinen tekijä on sinkkuus ja romantiikan kaipuu. Venla on symppaattinen, elämän tarkoitusta etsivä hömppä kun taas Johanna on kunnianhimoinen, suorittava yksinhuoltaja. Kuitenkin molemmista hohkaa lämpö ja positiivisuus.

Inhokkina (aika raju ilmaus, enhän mä nyt voi tuntematonta INHOTA) pidän ehdottomasti kokoomusnuori- Markettaa. Suurin osa tästä negatiivisia tunteita luovasta reagtiosta voidaan varmasti pistää Marketan nuoren iän piikkiin. Mutta kyllä se olen seurannut ekaa kautta ja tiedän just  millanen tässä ois hyvä olla - on niin päälleliimattua ja ilmiselvää. Myös se omien taitojen ja älykkyyden esilletuominen ärsyttää.

Sanni ja Claudia kuuluvat mulla vielä sinne neutraaleja tunteita herättävälle osastolle. Claudian suurperheen yksihuoltajuudesta ja meedio- ammatista löytyy kyllä varmasti vielä matkanvarella seuraamisen arvoisia tapahtumia. Sanni taas vaikuttaa neljättä "välivuotta" viettävältä saamattomalta ja  kapinoivalta teiniltä, vaikka on "jo" 24 -vuotias. Vaikuttaa, että Sanni on valittu ohjelmaan lähinnä uskonlahkotaustansa johdosta. Lähenevät häät ja niiden suunnittelu voi tosin muodostua mielenkiintoiseksi.

Ketkä on teidän suosikit ja inhokit?
4 kommenttia:

 1. Aikalailla samat :) Venla ja Johanna suosikkeja ja Marketta.. noh, on se suoraan sanottuna inhokki, kamalan teennäinen ja iso osa jutuista on niin "käsikirjoitettuja", siinä missä esim. Venlan ja Johannan jutut tuntuvat olevan enemmän spontaaneja ja rehellisiä. Claudia kyllä kiehtoo myös, nimenomaan se äidin asema siinä, onhan se hurja määrä lapsia ja se, ettei isä ole läsnä... Sannista en oikein osaa sanoa mitään, paljon kertoo, etten muistanut edes nimeä, piti luntata sun tekstistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. Se kertoo paljon. ;) Mulla tosin on aina super huono nimimuisti ja hyvä, jos koko kauden aikana opin ne viisi nimeä.

   Sannista voi vielä kehittyä yllättänkin viihdyttävä, aika näyttää...:)

   Poista
 2. Marketta on ehdoton inhokki, se lässyttävä puhetyyli viimeistään pistää ärsyttämään niin paljon, että hyvä kun viittii ees kattoa sen juttua. Ollaan niin fiksua jne ja sit ollaan kuitenkin ihan kakaroita. Voi argh!
  Mä en oikein diggaa Venlastakaan. Suurin syy on se, että aikuinen ihminen viittii roikkua jossain varatussa tyypissä tolla lailla. Miksi? Joojoo, rakastetaan jne, mutta hei oikeesti! Se tyyppi on varmaan ollu varattu jo sillon, kun Venla on siihen ekan kerran törmänny.
  Kaikista muista mä oikeestaan tykkään tai ainakin siedän ;) Oon ehtiny kattoo vasta ekat viis (?) jaksoa, joten melko heikolla pohjalla on mun asiantuntemus toki vielä, ehkä mielipiteet ajansaatossa muuttuu.

  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kautta on mennyt vasta pari viikkoa, joten tässä vaiheessa luo vaan ensivaikutelman ja se voi matkan varrella vielä muuttua. Viime kaudella mulla ainakin kävi niin sen Marian suhteen - alussa inhosin, lopussa diggasin. Marketan suhteen tosin nyt ei voi käydä. ;) Mutta muut on vielä täysin auki. :D

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!