torstai 17. tammikuuta 2013

Kohta maistellaan

Ei käydä nykyään juuri lainkaan "paremmin" ulkona syömässä. Toki ravintoloissa tulee käytyä säännöllisesti, mutta silloin valintana on lapsiystävälliset vaihtoehdot. Tällöin elämys jää usein vähän pikaiseksi, sotkuiseksi ja rauhattomaksi. Yksi syy tähän fine diningin vähäiseen määrään lasten lisäksi on asuinsijaintimme. Ei me nyt tolkuttoman kaukana asuta keskustasta (noin. 7 km ja 25 min. bussilla), mutta kyllä kynnys olisi huomattavasti matalampi, jos nämä kulinaristiset mekat sijaitsisivat vaikka kävelymatkan päässää. Kolmas syy on yksinkertaisesti se, että tykätään tosi paljon suunnitella ja tehdä itse ruokaa. Ja onhan se edullisempikin vaihtoehto.

Alettiin heti vuoden vaihteen jälkeen miettiä, minne ois hääpäivänä kiva mennä kahdestaan syömään. Päivä sattuu olemaan lauantai, joten sopivasti voisimme juhlistaa sitä oikeana päivänä. Rafloista tuli mieleen muutamat, joihin ollaan pitkään haluttu mennä ja joissa ei olla vielä käyty. Tämän listan kärkeen kuului Muru, Olo ja Farang. Huomattiin kuitenkin olevamme vähän myöhässä liikenteessä, sillä kaikki noi oli täyteen buukattu. Tässä vaiheessa tarvitsimme vähän konsultointia ja tätähän löytyy mistäs muusta kun Facebookista. Kyselin statuksessani ravintolaehdotuksia ja sain liudan vastauksia ja useita varteen otettavia vaihtoehtoja. Kuurna, Atelje Finne, Boulevard Social, Demo, Luomo, Postres, Spis, Pure Bistro, Grotesk. Siinä vaan muutama mainitakseni. Huomaatteko muuten trendin ravintoloiden nimissä? Lyhyt, kuvaava ja ytimekäs, kuten blogien nimissä näyttää olevan. 

Noh, sitten alettiin vähän googlettaa ja laittaa varauksia. Saatiin pöytä sekä Groteskista, että Gaijinista. Ensimmäinen on ihan varmasti kokeilemisen arvoinen, mutta olen kuullut sen menusta ristiriitaisia mielipiteitä. Paikka on myös kooltaan aika suuri eikä niin tunnelmallinen hääpäivän viettoa ajatellen. Gaijinissa taas houkutti sen aasialainen meininki, joka on Björkin ravintoloissa ominaista. Itse kun ei tule sellaisia usein kokkailtua. Näin päädyttiin siihen. 

Masterchef- tuomarinakin tunnetun Tomi Björkin toinen ravintola Gaijin tarjoaa pohjoisaasialaisia nautintoja. Ravintolan mukaan tarjolla on Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan makuja modernilla tavalla. Annokset on tehty jaettaviksi seurueen kesken, mutta listalla on myös kaksi menukokonaisuutta juomasuosituksineen. Tälläinen maistelumenu voisi olla kova sana. Viher- ja kampasimpukoista ankeriakseen ja eri variaatioihin possusta. Myös ankanmaksa, tryffeli ja sashimi vilahtivat menussa. Lupaavaa ja monipuolista. Kaikille varmasti jotain mieluisaa ja meille kaikkiruokaisille paljonkin. Can't wait.
(Kuva: gaijin.fi)

4 kommenttia:

  1. Aivan loistava ravintola! Käytiin asiakkaiden kanssa siellä ennen Joulua ja nautin siitä niin paljon että rouvani sinne aion viedä ihan omillakin rahoilla. Ette varmasti tule pettymään!

    Ottakaas alkudrinkiksi se missä on pala raakaa lohta (en muista nimeä). Se on eksoottinen, uniikki, mutta ihan hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! TSUKIJI FISHMARKET näyttää olevan sen cocktailin nimi, pidetään mielessä. Tarkoituksena on olla juuri seikkailumielellä ja kokeilla erikoisuuksia. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  2. Oi, mä oon kans halunnut käydä tuolla :) Raporttia odotellessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sellainen on ihan varmasti tulossa viikonloppuna :)

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!