torstai 10. tammikuuta 2013

Kenkäkatraasi

Huomenna jatkuu arki ja Batmanin päiväkotiura. Sen innoittamana kävin läpi molempien poikien vaatteet ja pistin syrjään tulevalle serkulle (tämä on yksi kevään vauvauuutisista <3 ) osan jo Robinille pieneksi jääneitä vaatteita. Batman on myös juuri siirtymävaiheessa koon suhteen ja 104 on se sopivin koko jatkossa. Sille pieneksi jääneet siirsin vaatehuoneeseen odottamaan pikkuveljelle sopivaa aikaa. 

Samalla ajattelin tarkistaa kenkätilanteen. Batmanilla on yhteensä neljät talvikengät, joista yhdet myös välikaudelle sopivat. Kaikilla kuitenkin aika eri funktiot. Viking Goretex- kengät ovat aina kuuluneet poikien perus kenkävalikoimiin. Ne kun ovat parhaat lauhan talven sekä välikauden kengät kumpparien lisäksi. 

Keväälle/kesälle on kahdet aika samantyyppiset kävelykengät, mutta eri kokoa. Kuvan ruskeat ovat ehkä jo kesällä naftit ja siirrytään sinisiin versioihin. Ihan helteelle on yhdet sandaalit. Kumpparit eivät ole mukana tässä kuvassa. Niitä Batmanilla on kahdet, toiset päiväkodissa ja toiset kotona.

  
Joulupukki toi Suomen talvessa erittäin käytännölliset kengät, joissa on lämpöä, mutta pitävät erinomaisesti kumikärkensä ansioista kosteatakin räntäkeliä. Vastaavat Batmanilla oli viime talvenakin ja osottautuivat menestykseksi. Tänä vuonna Batman osaa jo itse sitoa nauhansakin, vaihtelevalla menestyksellä tosin.

 

Päiväkodissa kovin suosittu kenkämalli on tämä klassikko "talvilenkkari", jonka lapset saa helposti ujutettua itse jalkaansa ja ne pitävät hyvin pakkasta. Ei ne mitkään komistukset ole, mutta käytännöllisyydestä saavat täyden kympin. Olemme sitoneet punaisen nauhan kenkien takaosassa olevaan lenksuun, jotta Batman löytää omansa tarhan eteisestä. Tämän mahti-idean saimme tarhan tädiltä kun kengät olivat useita kertoja menneet sekaisin. Suosittelen ideaa kaikille tarhalaisille! 

Nämä kaunottaret ovat upouuudet alelöydöt ja laputkin vielä poistamatta. Voidaan vaan odottaa kevättä ja kuivia säitä, jotta saadaan nämä käyttöön.


Mummi on ostanut Batmanille huopatossut, jotka ovat vielä isot, mutta viimeistään ensi talven pakkasille sopivat. Jos tänä kevättalvena vielä kunnon paukkulukemille päästään, voi Batman koittaa niitä villasukkien kanssa.  Aika söpöt musta.


Ihan kunnon hellekesäksi Batmanilla ei ole kuin aleista löydetyt sandaalit. Pitää tässä kevään aikana ja ennen Italian matkaa hommata jotkut kevyet kävelykengät, joissa vaikka tarrat, jotta Batman saa ne itse jalkaansa. Myös päiväkotia ajatellen pitää kevääksi ostaa leikkikelpoiset kengät. Näihin hankintoihin on kyllä vielä aikaa, koska tuskin ihan pian alkaa ruoho tuolta lumen alta kurkistella.


Robinilla on sattuneesta syystä aika paljon enemmän kenkiä. Aika eri kokoisia tosin, mutta keräsin yhteen kaikki nyt tai vuoden sisällä sopivat. Nyt sopivia Robinille ovat yhteensä neljät talvikengät, tulevalle välikaudelle kahdet sekä kesälle neljät parit.


Reinot ovat muutaman vuoden takaiset joululahjat ja ovat toimineet molemmilla pojilla kevään kuivilla säillä vaikka kauppareissuilla tai esimerkiksi laivalla tai juhlissa sisäkenkinä. Nämä ovat usein aiheuttaneet kaupungilla hilpeyttä.


Italiasta Batman löysi todella kätevät Niken tarralenkkarit, jotka siirtyvät arviolta ensi syksynä pikkuveljelle. Ne olivat aina mahdollisuuden tullessa Batmanin valinta helpputensa ja mukavuutensa takia. Viereiset Vikingit ovat kirpparilöytöjä. Ne tulee Robinilla nyt tulevana keväänä puistokengiksi. Tarrat on kyllä pätevä keksintö lasten kengissä.
 

Robinilla on vastaavat talvilenkkarit kun isoveljellä ja ne ovat juuri nyt villasukkien kanssa se jokapäiväinen valinta. Taaperokin osaa laittaa ne itse jalkaan, vaikkakin lähes joka kerta vääriin jalkoihin.


Nämä Fido- merkkiset mokkanahkakengät on aivan ihanat. Ne valitaan äidin johdosta lähes aina kun mahdollista kaupunki- tai kyläilyreissuille. Super lämmintä lampaan villaa ja pohjassa sekä kärjissä kumia, joka estää pahimman kastumisen. Ei kuitenkaan luonnollisesti mitkään kurakelin leikkipuistokengät.


Kesää odottaa Batmanilta pieneksi jääneet Converset, aina lapsella käytännölliset Crocsit, yhdet perus kävelykengät sekä kirpparilta löytyneet pehmeät Timberlandin nahkasandaalit. Robinille ei ainakaan näin näppituntumalla tarvitse ihan pian tehdä suurempia kenkähankintoja. Korkeintaan todella mukavat kävelykengät Italiaa varten voisi olla kätevät. Voisinkin katsella niitä nyt käynnissä olevista aleista. Lastenkenkäalet ovat käynnissä nyt ainakin Heppossa*, Spartoossa*, Nellyllä ja Brandoksessa*.


(Postaus sisältää yhteistyölinkkejä, jotka on merkitty * merkillä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!