tiistai 23. lokakuuta 2012

Kadonneen vauvan metsästys

Robin on 19 kuukautta vanha. Jouduin laskemaan ihan sormia apuna käyttäen, että sain okean luvun. Usein nimittäin heitän kysyttäessä Robinin ikää "reilun vuoden" (12-17 kk), "puolitoista vuotta" (17-24 kk) jne. Mutta ei tosissaan mene kun tämä talvi ja "pitää" alkaa kutsumaan Robinia kaksi (?!) vuotiaaksi.

Robinia on kohdeltu aika eri tavalla kuin esikoistamme, liittyen kaikkii vauvajuttuihin. Batman sai luopua tutistaan 10 kk iässä kun Robinin kanssa vieroitus tapahtui olosuhteiden pakosta (yhtenä iltana kaikki tutit oli nukkumaan menoaikaan hävinnyt) vasta muutama viikko sitten. Sama tuttipullon kanssa. Batman sai luvan oppia käyttämään nokkamukia vuoden iässä siirryttäessä normaaliin lehmän maitoon. Kun taas Robin lopetti tuttipullosta imemisen lopullisesti tossa tutista luopumisen yhteydessä.Ei ole montaa kuukautta kun otimme Robinin kainaloon juomaan lämmitetyn iltamaitonsa tuttipullosta.

Batman ei päässyt vierellemme hevillä nukkumaan, ellei ollut kipeä, kauhukohtausaika (joo, sellainenkin oli)  tai hampaat vaivasivat pahasti. Roikuimme joinain öinä tuntitolkulla pinnasängyn reunalla ja nukuttelimme pientä uneen. Robin taas kinuaa (huutaa täysii) joka yö viimeistään aamuyöstä ja otamme sen saman tien väliimme loppu yöksi. Tähän ratkaisuun toki vaikuttaa se, ettemme halua Batmanin yöunien häiriintyvän. 

Kaikin puolin näemme toisen lapsemme eri linssien läpi kuin ekan. Jotenkin esikoista piti aina niin isona kun jo käveli ja kiipeili ja juttelikin vähän. Tokan kanssa haluaa ehkä entistä enemmän pitää kiinni vauvapiirteistä ja hidastaa aikaa etenemästä. 

Meillä ei asu enää vauvaa. Nyt viikonloppuna kävimme tilaamassa pojille kerrossängyn. Tämä sai minut viimeistään tajuamaan, että hitsi, vauvamme menee isojen poikien sänkyyn. Myyjäkin oli vakuuttunut, että Robinin ikä on kyseiseen korkealaitaiseen sänkyyn varsin sopiva. Tässä on nyt äidillä luopumisen paikka. Toki Robin on edelleen tosi pieni ja onneksi kaipaa äidin syliä vähän väliä, mutta pitää alkaa itsekin tiedostamaan, ettei se ole enää mikään pikku vauva. Ei ole enää kuukausiin ollut. Mutta onneksi vielä pitkään pieni lapsi ja meille tietysti aina se Batmanin pikkuinen rakas veli.

Robin 1-vuotissynttäreillään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!