torstai 11. lokakuuta 2012

Naistenpäivästä viis, tällä on oikeasti merkitystä

Tämä postaus on tehty hyvän asian puolesta ja yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa.

Tänään lokakuun 11. päivä juhlitaan ensimmäistä kertaa tyttöjä joka puolella maailmaa, sillä YK on julistanut päivän kansainväliseksi tyttöjen päiväksi. Vaikka meillä Suomessa on asiat niin hyvin, että pojilla ja tytöillä on aikalailla samanlaiset lähtökohdat kasvaa tasavertaisessa valtiossa, on maailmalla asiat aivan toisin.

Muunmuassa seuraavat asiat ovat ongelmana kehitysmaissa. Tyttöjä ei niin herkästi laiteta kouluihin lainkaan, sillä heitä tarvitaan kotona apuna. Pojat nähdään usein perheen pitkäaikaisina investointeina, kun tyttöihin suhtaudutaan ennemmin taloudellisena taakkana.

Tyttöjen hyvin nuorena tehdyt pakkoavioliitot sekä väkivalta rajoittavat heidän mahdollisuuksiaan elämässä puhummattakaan ihmisoikeuksien rikkomisesta. Nämä pakkoavioliitot rajoittavat tyttöjen mahdollisuutta kodin ulkopuoliseen elämään.

Näin vanhempana ja ihan vaan ihmisenä, nämä ovat tärkeitä asioita. Usein kuulee, että monilla on ollut pitkään tarkoitus antaa kertalahjoitus tai aloittaa kuukausilahjoittaminen. Nyt olisi hyvä päivä muistaa heikommin kohdeltuja tyttöjä tai muita meitä suomalaisia pulliasia enemmän kärsiviä ja antaa lahjoitus vaikka seuraavien yriitysten kautta Uniceftai 
Kirkon Ulkomaanapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!