keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Syksyn lapsi

Olen aina ollut syksyihminen. Syys- ja lokakuu ovat ehkä lempi kuukauteni vuodesta. Tämä helteiden (ei  joka kesä) jälkeinen aika aina siihen saakka kun lehdet lähtee puista ja kelloa siirretään. Olen pohtinut mikä minussa tämän tunteen saa aikaan, että kyseinen monen suomalaisen inhokkiaika on minun sydäntäni lähellä. Tässä muutama syy, joita tulee mieleen: 

Kirpeät ja kuivat syysaamut sekä illat. Vaikka herään kuudelta ja olen töissä aina seitsemän aikaan, tulee näin syksyllä äkkiherätys kun astuu ulos pikkaisen liian viileään ja usein kosteaan aamuun. Paras lenkkeilyaika taas on juuri auringon alkaessa laskea.

Kynttilät. Kynttilöiden esille ottaminen ja niiden hämärässä valossa kotona illan viettäminen. Kodin sisustus vaihtaa muutenkin aina syksyllä ilmettään ja kesän leikkokukat vaihtuu kynttiläasetelmiksi. Tähän settiin kuuluu usein myös tee ja pian jo glögi. Glögi onkin yksi pimeän ja ikävimmän aikajakson helpottaja. Sekä mehu- että varsinkin punkkuversio. ;)

Sohvan nurkka ja viltti. Syksyllä voi hyvällä omallatunnolla viettää paljon aikaa iltaisin kotona toisin kun kesällä edes haluaisi tehdä. Myös televisio-ohjelmat nousevat syksyllä uuteen arvoon.

Syysvaatteet. Sitä usein salaa oikein odottaa, että saa kesävaatteiden jälkeen laittaa päälleen nahkatakkia ja nilkkureita. Myös kaulahuivivalikoima ja hanskat löytyvät laatikoista. Muutenkin vaatekaapista tekee ihan uusia löytöjä aina kun vuodenaika vaihtuu. Nyt on käytössä muunmuassa isomummin (mun mummin) lukuisat villaluomukset.

Vielä on syksyä jäljellä...ennen kun se kaamos ja räntä alkaa. Silloin ei naurata enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!