maanantai 15. lokakuuta 2012

Työnjaosta

Aamutoimet. Arkisin ne ovat meidän perheessä hampaiden peseminen, yövaatteiden poisottaminen ja ulkovaatteiden pukeminen. Ei kuulosta monimutkaiselta. Mutta kahden pienen lapsen, joista toinen tahtoiässä ja toinen halutessaan muuten vaan hankala,  kanssa osaa se sitä olla. Olen onnistuneesti pessyt käteni näistä hommista. En kyllä tarkoituksellisesti niistä eroon päästäkseni vaan ihan olosuhteiden pakosta ja käytännön sanelemana.

Herään joka arkiaamu kuuden aikaan ja viidentoista minuutin sisällä olen bussipysäkillä. Tarkoitus on hipsiä töihin ennen kun pojat heräävät. Näin pääsen ajoissa töistä ja ehdimme iltaisin viettää lasten kanssa aikaa. Pankkiiri hoitaa siis aamutoimet. Viimeksi tänään aamulla sain puhelun yhdeksän aikaan. Puhelu sisälsi avautumista pukemisen vaikeudesta. Pihalle oltiin taas menty huudon saattelemana ja hikisenä rimpuillen ilman kenkiä. Kuulostaa niin tutulle viimeisen muutaman vuoden kotiäitiajoilta. Tsemppiä Pankkiiri. Kohta tulee talvi.

Mutta puolustuksena aamutoimista livistämiseltä on se, että haen pojat joka päivä hoidosta ja riennämme kotiin tekemään ruokaa. Pankkiiri pääsee suoraan valmiiseen ruokapöytään. Tänään oli pastatyynyjä, joissa täytteenä lihaa.




3 kommenttia:

  1. "Tsemppiä Pankkiiri. Kohta tulee talvi" :D :D

    VastaaPoista
  2. Kävin lukemassa ja käyn jatkossakin :)Teillä on kyllä kaunis koti ja perhe, harmi kun ei onnistunut tapaaminen syyskuussa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Virve! Oli kyllä harmillista kun ei päästy juhliin, mutta tätä tämä arvaamaton laspsiperheen arki on. Varsinkin syksyllä kun kaikki pöpöt kiertää. Odotellaan jo kauhulla seuraavaa tautia, ollaan toistaiseksi päästy aika helpolla - molemilla pojilla yksi kuumeilu ja vanhemmat säästyneet niiltä. Mutta kyllä me osamme ehdimme saada, se on varmaa. :D Ihanaa syksyä teidän perheelle!

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!